Jehněčí na česneku

Suroviny:

  • 1 díl jehněčího masa (kýta, plec)
  • 1 díl na kostičky nakrájené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sádlo
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy receptu:

Na sádle osmažíme cibulku. Jakmile začne chytat barvu (pro neznalce - přestane být bílá, ale začne pomalu žloutnout), přidáme nakrájený česnek a ještě chvilku restujeme. Když česnek začne vonět, přidáme maso. Zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Pak osolíme, opepříme a ještě chvilku restujeme. Jakmile už cibulka začne zlátnout, podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby maso bylo mírně ponořené. Pak zaklopíme pokličkou a necháme dusit cca hodinu. Postupně podléváme a kontrolujte maso, až bude měkké, odklopte pokličku a vyvařením přebytečné vody zredukujte šťávu do potřebné hustoty.